Wie ben ik

Ik ben Janine van Steenis – van Ingen, 58 jaar oud en geboren in Tiel.

Momenteel woonachtig in Nuland ( N. Br ). Getrouwd met Henrie en in het trotse bezit van 5 honden;  4 Australian Shepherds en 1 Border Collie. Ik heb sinds 1989 eigen honden en ben net zolang bezig met hondentrainingen. Ik ben me vooral gaan verdiepen in het gedrag wat een hond uit zichzelf laat zien. Waarom doet hij iets of juist niet. Ik wilde hondentaal begrijpen en niet alles maar moeten doen omdat het zo hoort.  Ik wil denken in oplossingen, de band tussen de hond en de baas optimaal proberen te maken. Ik heb ruim 30 jaar ervaring opgedaan als instructeur en cursist in diverse disciplines, zoals Gehoorzaamheid, Agility,  Treibball, Fun training, Balans en Coördinatie, Schapendrijven en Detectie. Ook ben ik fokker en sta ervoor om de beste match tussen een puppy en zijn nieuwe gezin te vinden. Alleen na diverse bezoekjes, een wensenlijst voor de toekomst van de puppy in het gezin, een karaktertest en een duidelijke motivatie voor een voorkeur van een puppy wordt er een match gemaakt. 

Toen er bij mij in 2019 een Hersentumor werd ontdekt en ik mijn werk niet meer kon uitoefenen heb ik deze tegenslag om kunnen zetten in iets positiefs. Ik wilde niet thuis zitten en me afgedankt voelen. Ik ben wederom gaan denken in oplossingen en van mijn hobby mijn werk gaan maken.  Ik ben een opleiding gaan volgen als Spiegelcoach. Dat was voor mij het laatste puzzelstuk van 30 jaar werken met honden. Die jarenlange ervaring in hondentrainingen helpen mij trouwens heel erg in dit werk. Ik neem de kleinste details, van wat mijn honden aangeven in een coachsessie, waar en begrijp ze. 

In 2021 ben ik afgestudeerd als spiegelcoach, na een jaar opleiding aan de Hondenspiegel in Doorn. Aansluitend heb ik nog 2 opleidingen gevolgd als Activiteiten Coach voor honden bij Tinley Acedemie in Veenendaal.

In juni 2021 mocht ik mijn eigen bedrijf starten in Nuland. Ik koos voor de naam Dogtivitiezz, Activiteiten voor en door honden. Ik heb een prachtige binnen,- en buitenlocatie in het buitengebied van Nuland.

Insight by Tails is een onderdeel van Dogtivitiezz. Zoals de naam al aangeeft inzicht krijgen met behulp van de hond.